Græsk Moussaka

Opskrift Moussaka græsk musaka

Ingredienser
600g hakket okse- eller lammekød
2 auberginer
500g tomater
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 tsk. oregano
1 tsk. allehånde
4 spsk. rasp
200g mozzarella
2 æg
½ tsk. reven muskatnød
Bechamelsauce (se opskrift)

Moussaka er den græske lasagne. Pastapladerne er dog skiftet ud med auberginer. Hvis du har lavet moussaka tidligere, så har den sikkert lignet en fu#king massakre. Hvis du følger denne opskrift, så undgår du at din moussaka bliver til et massacre og måske gider dine taber venner endda spise den.

Start med at tilberede bechamelsaucen, da den skal stå og køle af inden du hælder den på moussakaen. Se opskriften på bechamelsovsen.
Skær auberginerne ud i ca. 1 cm tykke skiver. Drys rigeligt med salt på dem og lad dem stå og trække.
Skær løget og hvidløget ud i små tern og steg det sammen med oksekødet i lidt olivenolie. Skær tomaterne ud i små tern og hæld dem i gryden med oksekødet. Du kan også hælde en dåse hakkede tomater i gryden. Kom krydderierne i og lad det stå og småsimre. Husk lige at knuse allehånde hvis de stadig er hele. Lidt salt og peber ville også være en god ide.
Skyl nu auberginerne med vand, ellers bliver din moussaka fandens saltet. Tør auberginerne i et viskestykke og svits dem i lidt olivenolie.
Tag kødsovsen fra varmen og lad den køle lidt af. Din bechamelsauce må nu være kølet ned på stuetemperatur. Skil æggeblommen fra æggehviden. Ja, det er en kunst i sig selv, men det må du selv finde ud af. Jeg siger bare så meget, du skal bruge to glas eller kopper. Og så har du 6 eller 10 forsøg, afhængig af hvor mange æg du har købt. Æggeblommerne skal røres i bechamelsaucen, og det er vigtigt at sovsen er kølet lidt ned, ellers bliver det til røræg. Riv mozzarellaen og kom den ligeledes i sovsen.
Smør et ovnfast fad med olivenolie og drys med rasp. Læg halvdelen af auberginerne på fadet. Rør æggehviderne i kødsovsen, herved bliver den lidt fastere og løber ikke ud til alle sider når du skærer moussakaen ud. Kødsovsen skal dog være kølet lidt ned, ellers stivner æggehviden sku, inden du får rørt den ud i sovsen. Hæld kødsovsen oven i det ovnfaste fad efterfulgt af endnu et lag auberginer. Hæld til sidst din manipulerede bechamelsovs på og stik den en tur i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter. Den skal gerne have en gylden skorpe.


0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP