Chili con Carne

Opskrift chili con carne


Ingredienser
500g hakket oksekød
2 løg (hakket)
3 fed hvidløg (hakket)
1 peberfrugt (skåret i små tern)
2-5 friske chili
1 dåse kidney bønner
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomat pure
2 tsk. oregano
3 laurbær blade
1 tsk. spidskommen
Olie til stegning
Salt og peber

Chili con carne er en let opskrift, som alle nybegynder indenfor madkunstens univers, burde kunne mestre. Selv dig som taber, dig som lever af færdigretter og take away, kan tilberede chili con carne, hvis du følger denne opskrift.

Steg kødet i en stor gryde med lidt olie. Hak kødet i mindre stykker med en grydeske mens det steger. Skær chilien ud i små stykker og fjern evt. kernerne. Hvor mange chili du bruger afhænger lidt af hvilken slags chili du anvender og om du er en tøsepige eller en Mexicaner. En chili con carne som ikke er stærk, er ingen rigtig chili con carne. Er kødet blevet brunt, tilsætter du løg, hvidløg, chili og peberfrugter og steger det få minuter. Tilsæt resten af ingredienserne, ud over kidney bønnerne. Tilsæt vand svarende til en dåse tomater og lad retten simre i ca. 45 minutter med låg på.
Til sidst kommer du kidney bønnerne i og lader retten simre yderligere 15 minutter. Serveres med nachos eller ris.

Tip: Ud over kidney bønner kan du bruge andre bønner. Du kan også bruge tørrede bønner, disse skal dog ligge i blød natten over. Du kan komme lidt mørk chokolade i chilien, dog kun lidt, det er jo ingen dessert. Prøv også med lidt kaffe. Har du lidt tequila fra sidste druktur tilovers, så kom en lille sjat i chilien.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP