Grøn Thai Karry

Opskrift Grøn thai karry


Ingredienser
1 Kg kyllingefilet
1 dåse kokosmælk
2 spsk. grøn karry paste
1 stk. ingefær (valnød stort)
4 fed hvidløg
5 kafir lime balde
3 stk. citrongræs
1 spsk. stødt koriander
5 forårsløg
2 grønne peberfrugter
2 spsk. fiskesauce
Olie til stegning (neutral)

I går lavede jeg denne thai karry, og jeg skal hilse fra mit røvhul, it´s burning like fire. Så hvis du kan lide stærk mad, så er det lige noget for dig. Alle tøsepiger holder sig langt væk fra denne ret. En thailandsk karry ret, skal ikke misforstås med krydderiet karry. Der er faktisk ikke noget karry i en thai karry. Det samme er gældende for grøn eller rød karrypaste. Det er knust chili blandet med koriander, galangarod og andre krydderier.
Hvis du har alle ingredienser, så er det utrolig nemt at tilberede, faktisk hurtigere end at ringe og bestille take away.

Skær kyllingefileterne i ca. 3x3 cm store stykker. Hvidløg og ingefær hakkes meget fint. Du kan også rive det på et rivejern eller blende det. I en stor gryde eller wok varmes olie (bunden skal være dækket med et godt lag olie). Den grønne karry paste, limeblade, stødt koriabnder og det hakkede ingefær/hvidløg steges på lavt blus så smagsstofferne kommer frem.
Tilsæt kyllingetern og vend dem godt ind i karry pasten og steg dem til de får en hvidlig farve. Kom evt. lidt ekstra olie i, så det ikke brænder på. Tilsæt nu kokosmælken, fiskesaucen og citrongræsset (hele stykker). Det er en god ide at knuse citron græsset med morteren eller en hammer.
Jeg har brugt tørt citrongræs. Det skal lige ligge i blød i lidt varmt vand. Jeg varmer det i et glas i mikroovnen, lader det række i en times tid, og hælder så kun vandet i gryden. Det er nemlig ikke rart at tygge på et stykke citrongræs.
Lad retten simre i 5 minutter. Mens retten småkoger skærer du peberfrugter og forårsløg ud i strimler, som så lige får lov til at simre med i et minut.

Færdig er din thai karry.

Server med basmati ris eller asiatiske nudler.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP