Lahanosalata Græsk Hvidkålssalat

Opskrift græsk hvidkålssalat Lahanosalata

Ingredienser
1 hvidkål
1 salatløg
1 citron
1 spsk. sukker
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Syltede chili

Du har et hvidkål og tænker; Hvad fanden skal jeg stille op med det forpulede hvidkålshoved. Hvad med at lave stuvet hvidkål? Nu bliver du tosset og ønsker bare at sparke det her f#cking hvidkål ud af vinduet. Stop dit fjols, der er mange lækre hvidkålsopskrifter. Inden du spiller fodbold med dit hvidkålshoved, så prøv at lave Lahanosalata, som er en græsk salat. Den smager eventyrligt til grilretter, så perfekt til den kommende sommer.

Skær hvidkålshovedet over i midten og fjern stammen. Vask det grundigt. Nu skal du snitte meget tynde strimler, og jeg mener meget tynde, ca. 2mm. Du kan ikke bruge en kartoffelkniv til det her, så jeg håber du ejer en rigtig stor og skarp kniv, ellers bliver det ikke til noget.
Halver løget og snit ligeledes meget tynde strimler. Kom hvidkål og løg strimlerne i en stor skål og bland godt sammen med salt. Lad det stå og trække i en times tid. Imens kan du spille Playstation eller tjekke dine taber venner på Facebook.
Bland olivenolie, saften fra citron og sukker. Kom marinaden i salaten og ælt det hele godt sammen med hænderne. Skær 3 til 5 syltede chili i små stykker og kom det i salaten. Du kan også lægge hele syltede chili i salaten. Hvis du ikke ligger inde med syltede chili, så er det altså ikke verdens undergang.
Som sagt serveres det til grilretter eller andre græske retter. Se også souvlaki.

Tip: Revet gulerod smager godt og pynter lidt i salaten. Sorte oliven kan også kommes i.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP