Hollandaise sauce

Opskrift Hollandaise sauce

Ingredienser
4 pasteuriserede
æggeblommer
1 dl citronsaft
1 dl vand
250g smør
½ tsk. salt
Hvid peber

Hollandaise sauce er lidt af en kunst at tilberede. Og jeg taler ikke om den pulversovs eller papsovs du plejer at varme. Så hvis du har høje tanker om at tilberede en Hollandaise sovs helt fra bunden, så må du lige øve dig et par gange inden du serverer den for dine gæster.

Smelt smørret i en gryde på lavt blus. Smørret må ikke stege, kun smelte, så hvis du kan se at det er ved at smelte så sluk for varmen eller ta den fra kogepladen.
Æggeblommer, vand, citronsaftsalt og peber piskes godt sammen og varmes forsigtigt i en gryde under konstant piskning. Og her er det oftest det går galt. Her vil det vise sig, om du er en mesterkok eller en taber. Æggemassen må ikke komme til at koge, fordi så har du røræg. Dette kan undgås ved at varme sovsen i et vandbad. Det vil ikke sige at du skal tage sovsen med dig i badekaret. Kom gryden med sovsen i en større gryde med varmt vand. Så er du sikker på at sovsen ikke koger. Så snart sovsen bliver tyk tages den fra varmen. Nu hældes smørret forsigtigt i æggemassen mens du rører med et piskeris.

En anden, måske lidt nemmere metode, er denne her. Smelt smørret som beskrevet ovenover dog gerne lidt varmere. Kom de resterende ingredienser i en blender og miks det hele godt sammen. Nu hældes det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggemassen, mens blenderen stadig kører. Skulle sovsen ikke være varm nok, varmes denne i et vandbad.

Tip: Brug endelig pasteuriserede æg. Da sovsen ikke når kogepunktet, kan du aldrig være sikker på, om temperaturen har været høj nok til at slå baktusserne ihjel.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP