Paella De Marisco
Opskrift spansk Paella Marisco, skaldyr, alt godt fra havet
200g vannamei rejer
200g tiger rejer
100g blåmuslinger
1 ½ kop ris
4 kopper vand (fiskebouillon)
100g bønner (haricot verts)
100g ærter
1 peberfrugt, skåret i tern
2 tomater skåret i små tern
2 fed hvidløg, fint hakket
1 løg hakket
½ tsk. safran
1 citron
Olivenolie til stegning
Lige kommet hjem fra Barcelona. Det er fu#king varmt dernede i august. Jeg blev lidt skuffet over maden i Barcelona, havde ellers glædet mig til at spise fra det spanske køkken. Jeg besøgte sikkert bare de forkerte restauranter, det er jo en turistby, og turister kan man jo servere hvad som helst, de kommer jo alligevel kun én gang. Men den Paella jeg spiste, var ikke andet end en for tynd risengrød med gul frugtfarve. Men nu er jeg tilbage i Danmark og glæder mig til at spise en rigtig spansk Paella, hjemmelavet naturligvis. Her er en nem opskrift på en Paella De Marisco, på dansk; Paella med alt godt fra havet. Hvis den virkelig skal være efter spansk original opskrift, så koger du selv fiskefonden af rejehoveder og jomfruhummer skaller og helst over åben ild i en original paellapande. Men jeg gider sku ikke bruge en formue på en fu#king paella, og det anbefaler jeg heller ikke alle jer tabere, fordi hvis i nosser i det, så er det lige 300 dask ud af vinduet. Brug en terning fiskebouillon og skaldyr fra køledisken.
Du har brug for en stor pande. Altså, en pande med en diameter på ca. 35cm. eller større. Svits skaldyrene i noget olivenolie og kom dem over i en skål. Svits nu alle grønsager indtil tomaterne er kogt godt ud. Tilsæt ris (Det skal være den tykke ris, du kan ikke bruge basmati eller jasmin ris). Opløs safrantrådene og fiskebouillonen i varmt vand og hæld det over risen. Lad retten simre under svag varme i ca. 20 minutter, uden låg. Paella er ikke en tør risret, så der må gerne være lidt væde i risen, dog uden at det bliver til en suppe. Kom til sidst skaldyrene på paellaen og lad den stå i yderligere 5 minutter. Pynt med citron og server med sangria.
0 kommentarer:
Send en kommentar