Figen Whisky Syltetøj

Opskrift figner figne figen syltetøj marmelade

Ingredienser

500g figner
250g syltesukker
1 spsk. brun farin
4 spsk. whisky
Sylteglas

Så skal der syltes. Jeg er så fu#king træt af alt marmelade i supermarkedet. Jeg kan stå og glo på en hel reol med marmeladeglas og det eneste som falder mig ind er, hold kæft hvor er det dog røv kedeligt. Jamen, så må man jo selv til den. Hvad man ikke kan købe, det må man selv lave. Og jeg vil have figenmarmelade. Og marmelade skal indeholde alkohol, ellers smager det ikke af noget. Figen og whisky går rigtig godt sammen, og den brune farin er orgasmen over i´et.

Skær alle figner i små stykker, ca. 1x1 cm. Kom dem i en stor gryde og hæld whisky over. Jeg har godt nok angivet 4 spsk., men det er op til dig hvor meget whisky smag du har brug for. Kom låg på og lad det stå og småkoge i godt 10 minutter. Hvis du ønsker marmelade med store frugtstykker, så foretag ikke noget og ryk fire felter frem. Hvis du kan lide dit syltetøj strygelet, så kør igennem med en stavblender eller mos med en kartoffelmoser. Tilsæt brun farin og syltesukker, rør godt rundt og lad det stå og småkoge yderligere 5 minutter under låg.
Holdbarheden af dit hjemmelavede syltetøj afhænger af hygiejnen. Hvis du har pisset på dine fingre, så se at få dem vasket. Men det er ikke nok. Sylteglassene skal vaskes godt. Nogle skyller glasset med atamon for at øge holdbarheden, men det er altså ikke nødvendigt. Det gjorde de under anden verdenskrig pga. sukkermangel "Atamon i glas og krukker, sparer både gas og sukker". Men hvis du hælder syltetøjet over i glasset, mens det stadig er meget varmt og straks lukker låget, så dør alle bakterier og pga. vakuummet i glasset kan det holde sig i mange år. Pas på at glasset ikke springer når du hælder kogende syltetøj i et koldt glas. Jeg skyller glassene lige under den varme hane, og lader dem stå med varmt vand et øjeblik.
Denne marmelade smager simpelthen for godt.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP