Hokkaidosuppe

Opskrift Hokkaido suppe, græskar suppe


Ingredienser

1 Hokkaido græskar
3 gulerødder
4 tomater
1 løg
3 fed hvidløg
1 knold ingefær
1 mild chili
Vand
Salt og peber
Grønsagsbouillon
Græskarkerneolie
Græskarkerner til pynt

Hokkaido er ingen japansk kampsport og heller ingen ø beliggende nord for Japan. Satans, der findes sku en ø som hedder Hokkaido. Men det er ikke den fu#king ø vi skal koge suppe af. Hokkaido er nemlig også et græskar. Og nu er det lige sæson for græskar og du har sikkert set sådan en lille orange fætter i grønsagsafdelingen, med mindre du går uden om den. Et hokkaido græskar er lidt mindre end et almindeligt græskar, men smagen er væsentligt bedre end et af de store. Og den er særdeles velegnet til at koge suppe af.


Hak løg, hvidløg og ingefær i små stykker. Svits dem kort i noget olie i en stor gryde. Alle andre grønsager skæres ligeledes i mindre stykker. Du behøver ikke at skrælle hokkaidoen. Jeg købte endda en økologisk hokkaido for kun 17;95,- kr. Det kan man sku ikke brokke sig over. Så vask den grundigt og skær den ud i små stykker. Du kan ikke bruge en af dine billige grønsagsknive. Her har du altså brug for en motherfu#ker kniv à la Michael Meyers i Halloween. Nu går jeg ud fra, at du ikke er en psykopatisk seriemorder, så pas på dine små tøsefinger når du skærer i sådan et sejt græskar. Der er ingen vegetar som gider spise din suppe, hvis dine pølsefingre svømmer i den. Fjern kernerne og kom græskarstykkerne samt alt andet grønt i gryden. Hæld lidt vand i til det lige er dækket. Tilsæt lidt salt og peber, evt. lidt grønsags bouillon og lad suppen småkoge i ca. ½ time under låg.
Kom ca. 2 spsk. Græskarkerneolie i og gi det hele en omgang med stavblenderen. Jeg kan bedst lide suppen når den har en cremet konsistens. Så det kan være nødvendigt at tilføje lidt vand eller fløde.

Pynt med lidt græskarkerneolie og græskarkerner (som du naturligvis lige har ristet på en pande).

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP