Pizza med grønne asparges og Serrano skinke

Opskrift pizza pizzadej grønne asparges serrano skinke

Ingredienser

250g hvedemel ”00”
250g durum mel
3 dl vand
10g gær
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker

4 store tomater
(eller en dåse
hakkede tomater)
1 løg fint hakket
1 spsk. olivenolie
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
Salt og peber

170g serrano skinke
Mozzarella
Grønne asparges


Mange fejler fuldstændig ved hjemmelavet pizza. Jeg mener ikke den dybfrostpizza du plejer at skubbe i ovnen. Der er virkelig mennesker som laver dejen fra bunden. Men mange bliver skuffet fordi den ikke smager som den fra Pizzeriaet. Din pizza ligner måske et franskbrød som har fået svinepest. Der er visse regler som skal overholdes. Du skal bruge det rigtige mel. Dejen skal helst hæve længe og bunden skal være tynd og elastisk og så skal den helst bages på en fu#king varm bagesten. Det nytter ikke noget, at du skubber pizzaen ind i ovnen på en kold bagesten. Ovnen skal helst være 300 °C. De fleste ovne kommer kun op på 250 °C. Hvis du har en Webergrill, så kan du være heldig og komme op på de rigtige grader.

Pizzadej
Bland de to meltyper sammen med salt og sukker i en stor skål. Opløs gæret i vandet og hæld det i skålen sammen med olivenolie. Nu skal dejen æltes rigtig godt. Og jeg mener rigtig godt. Det tager tid og du skal bruge kræfter, men det er ikke noget at tude over. Dejen skal være elastisk og ikke falde fra hinanden når du trækker i den. Når du mener at du har gjort et godt stykke arbejde, så rul dejen til en kugle og kom den i køleskabet natten over, naturligvis i en skål og tildækket. Åh nej, du ville have pizzaen i aften. Stop med at tude igen, jeg skal nok hjælpe dig. Du skal bare bruge 25g gær i stedet for 10g. Så kan du nøjes med at lade dejen hæve i ca. 3 timer, men ikke i køleskabet. Men dejen bliver stadigvæk bedst når den hæver natten over.
Nu til det svære. Pizzadejen skal være meget tynd så den ikke bliver tyk som et franskbrød. En rigtig pizzabager bruger naturligvis ingen kagerulle. Du kan starte med at trykke pizzadejen flad med dine hænder, husk lidt mel på bordet. Derefter tager du den op og trækker forsigtig i den. Du kan også laden den hænge ned ad bordkanten. Hvis dejklumpen er for stor, så lav to mindre pizza.

Saucen
Svits løget i olivenolie. Skær tomaterne i stykker og kom dem i gryden. Svits til tomaterne er kogt ud til en sovs. Tilsæt krydderierne og færdig er din pizzasovs. Lad den køle lidt ned inden du smører den på pizzabunden.

Fyld
Jeg er sku ligeglad hvad fanden du kommer på din pizza. Jeg har kommet serrano skinke og grønne asparges på og toppet med mozzarella ost.

Den skal ca. have 10 til 15 minutter afhængig af din ovns temperatur. Men hold øje med farven på pizzakanten.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP