Oksekødssuppe

Opskrift Oksekødssuppe

Ingredienser

2 Kg oksekød med knogler
1 selleri med kvist og blade
2 løg
3-4 store gulerødder
1 pore
4 laurbærblade
1 kvist timian
5 peberkorn
1 tsk. salt
1 stor mild chili, hakket
Kødboller
(evt. melboller)
Ris

Vi nærmer os efteråret. Det er blevet pissekoldt udenfor. Ingen gider spise koldskål og slikke is ved stranden. Nu er det suppetid. Jeg går ud fra, at du allerede har købt dine Knorr pulversupper. Sådan en Knorr pulversuppe er også super fint hvis du er 90+ og dine hjemmehjælper igen har glemt dig. Alle andre pulversuppe slurkende tabere skulle skamme sig over deres uovergåelige dovenskab.
Nu skal jeg vise dig hvordan man tilbereder en oksekødssuppe fra bunden. Bivirkninger ved sådan en suppe er; du får vitaminer, du bliver mæt og dine sædceller bliver, hvis du er en mand og det ikke er for sent, igen levende.

At koge en suppe fra bunden kræver ikke meget arbejde, men det kræver en del planlægning. Dvs. du skal starte om formiddagen, hvis du vil have suppe om aftenen.
Du skal købe oksekød med knogler. Ellers køb en pakke kraftben og et stykke oksekød. Oksekøddet samt knoglerne kommes i en stor gryde og gryden fyldes med vand til kødet er dækket, ca. 2-3 liter. Tilsæt 2 løg, laurbærbladene, peberkorn, salt, timian og chili. Bring til kog, kom låg på og lad det simre i 4-5 timer. Du behøver ikke stå og glo på suppen mens det koger. Du kan sagtens spille Counterstrike eller Battlefield mens suppen koger. Du skal bare huske at skære alle grønsager i små tern. Du skal både bruge selleri knolden og stilkene. Bladene skyller du og kommer over i en skål. Med en saks klipper du bladene meget fine. Du kan naturligvis også hakke dem fine med en kniv på et skærebræt.

Efter 4-5 timer tager du kød og knogler ud af vandet. Fjern også løget og alt andet som svømmer i suppen. Den skal være klar, så alt grums skal fjernes. Brug en hulske eller et si. Kom grønsagerne, som du har skåret ud i små tern, i suppen og lad dem simre i ca. 25 minutter. Imens skærer du kødet ud i små stykker. Når det er meget mørt, kan du bruge fingrene til at plukke kødet i stykker. Knoglerne kasserer du. Tilsæt selleribladene, kødet og kødbollerne til allersidst og bring suppen til kog.

Ris og melboller koges separat. Dvs. melboller må ikke koge, så bliver de svampet og ulækkert.

Det er ingen forsuppe, den kan serveres som hovedret og er utrolig mættende. Så hvis du er fattig studerende, kan du ernære dig i en hel uge af sådan en suppe.

1 kommentarer:

Anonym,  4. januar 2013 kl. 01.17  

Har lige fuldt din opskrift - takker

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP