Tyrkisk kikærtesalat "Nohut Salatasi"

Opskrift tyrkisk kikærtesalat Nohut Salatasi

Ingredienser

En kop tøre kikærter
Saften af 1 citron
3 spsk. olivenolie
1 forårsløg, fint hakket
1 håndfuld cocktail tomater
1 bundt persille
Lidt salt

Jeg elsker kikærter. Kikærter kan tilberedes på så mange forskellige måder, at de aldrig bliver kedelige. Og så er der fu#king mange proteiner i de forbandede kikærter. Det er derfor vegetarer er så vilde med dem. De fleste mennesker er rovdyr og får proteiner gennem kødet de spiser. Planteædderne derimod må se at få proteiner igennem vegetarføde som fx kikærter eller tofu. Selvom man er et rovdyr, så skader det ikke med lidt ekstra proteiner. Jeg laver tit humus, men i dag vil jeg lave ”nohut salatasi”, tyrkisk kikærte salat.

Du kan bruge kikæter i dåse, ca. to dåser, disse skal ikke koges, bare lige skylles. Tøre kikærter skal stå i blød flere timer, helst natten over. Efterfølgende skal de koges i ½ time og køle af.
Mariner kikærterne med citronsaften, olivenolie og lidt salt. Lad den stå og trække lidt i saften. Bland til sidst de andre ingredienser i. Jeg spiser det tit med stegt kylling eller tandoori kylling.
Nohut Salatasi kan tilberedes på mange måder. Du kan fx blande sorte oliven, fetaost, rødløg, hvidløg og soltørrede tomater i kikærterne.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP