Dampede Sildefilet med Fiske "bearnaisesause"
Opskrift dampede sild, dampede silderuller, dampet sildefilet, bearnaisesauce
Ingredienser
8 Sildefileter
2 løg halveret
Saften af citron
½ glas hvidvin
3 spsk. hvidvinseddike
Estragon
Fiske bouillon
6 pasteuriserede æggeblommer
(svarer til 3 bæger æggeblommer)
300g smør
Kartofler
Gulerødder
Grønne asparges
Sild, især når de bliver stegte, så har de det med at lugte som pigerne i Esbjerg… nej, nu skal jeg være sød, det er jo en hjemmeside om mad. Men lugten af fisk er ikke nær så ekstremistisk, når du damper sildene. Sild er billig, indeholder masser af D-vitamin og sild er fyldt med Omega 3 fedtsyrer, hvis bare ikke det der med lugten… men nu klap lige hesten. Her er en opskrift på hvidvinsdampede sildefileter som garanteret ikke lugter. Det eneste som lugter af fisk her, er trusserne på din… ok, ok, her kommer så opskriften.
Start med at sætte kartofler og gulerødder over, sildefileterne skal kun have få minutter.
Rul sildefileter med skindet udad og stik en tandstik igennem. Kom hvidvin, citronsaften, eddike, løg, estragon og fiskebouillon i en pande og bring det til kog. Bruger du økologisk citron, kan du også godt komme skralden i. Lad det simre i 5 minutter under låg inden du kommer sildefileterne i. Kom silderullerne i panden og damp dem under låg i ca. 5 minutter. Kom dem over i et ovnfast fad, dæk med noget alufolie og kom dem i en lun ovn mens du laver sovsen. Du skal nemlig ikke hælde væden fra panden ud, så jeg håber fandme at den stadig er i panden. Hæld væden gennem et si over i en mindre gryde. Det du har, er en slags essens, som den du bruger, når du laver bearnaisesovs. Nå, jeg glemte lige, at du plejer at røre pulver ud i mælk, når du tilbereder bearnaise sovs. Så herfra må du hellere følge bearnaisesovs opskriften. Vigtigt er at du har det hele klar inden du går i gang; smelt smørret og åben æggeblommebægerne.
Husk at dampe aspargesene.
0 kommentarer:
Send en kommentar