Indisk Kylling Madras

Opskrift kylling madras chicken madras indisk curry


Ingredienser

4 kyllingbryst filet
1 løg
1 dåse tomat puré
1 dase hakkede tomater
1 citron, presset
2 spsk. Ghee
1 knold ingefær
3 fed hvidløg

Krydderiblanding
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. knust tør chili
½ tsk. cayenne peber
1 tsk. knust sennepsfrø
1 tsk. knust bukkehornsfrø
½ tsk. spidskommen
½ tsk. knust fennikelfrø

Hold kæft man, jeg har lige opdaget, at det er umuligt at finde en fornuftig indisk kylling madras opskrift på dansk. Jeg fandt endda en opskrift som indeholdt en hel tsk. karry. En indisk curry ret, har ikke en skid tilfælles med krydderiet ”karry”. Internettet trænger virkelig til at blive ryddet op. Det er utroligt svært at finde en god madopskrift, hvis alle ligger deres lorteopskrifter ud på nettet. Det er især rettet til alle jer tabere som tilbereder boller i karry, og kalder det ”karry madras”. Hvis i ikke har forstand på indisk mad, så lad være med at forvirre andre med jeres uvidenhed.
Den indiske ret Madras er opkaldt efter en indisk by af samme navn, og de har åbenbart været utrolig glad for chili i denne by (ikke karry). Så en madras ret skal være stærk kan du nok selv regne ud. Og mange af de lorteopskifter jeg fandt, var så milde at du kunne bade dit baby i sovsen. Hvis du synes at alle de krydderier som er nævnt i oversigten er uoverkommelige, så kan der købes færdige madras krydderi blandinger.


Når du har alle ingredienser, så er det skide nemt at tilberede. Løg, ingefær og hvidløg hakkes fint. Kylling fileterne skæres i tern/strimler og steges få sekunder i en pande med smeltet ghee. Er kyllingeternene hvide, tages de ud af olien. Svits løg, ingefær og hvidløget. Skru dog lidt ned for varmen. Kom krydderierne, tomatpuré og de hakkede tomater i og lad det hele simre i 10 minutter. I Indien plejer de at komme hele krydderier i, men jeg plejer at knuse dem i en morter. Tilsæt 1½ - 2 dl vand og saften fra citronen så du har en tyk sovs og rør kyllingekødet i sovsen. Lad retten simre i ca. 10 minutter. Serveres med ris og/eller Nan brød. Steg auberginer eller squash, hvis du har brug for noget grønt til.

Ingredienser som kan tilføjes; Curry blade, Kardemomme, nelliker, frisk koriander. Ved du ikke hvor du skal få fat i krydderierne så kan de bestilles hos Shop Asia

Hvis du ikke har fattet opskriften, så se på YouTube hvordan denne indiske dame tilbereder Chicken Madras.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP