Ghee, til dig som elsker indisk mad

Ghee

Ghee, et sjovt navn, men det er ikke andet end 100% fedt udvundet af smør. Pga. smørrets høje andel af vand, er smør uegnet til stegning. Ghee kan derimod tåle over 200 °C og er derfor velegnet til stegning. Jeg anbefaler dog ikke at skrue alt for meget op for varmen, den kan sagtens brænde på hvis den bliver for varm.
Holdbarheden i køleskabet er sammenlignet med smør også meget længere. I en lufttæt beholder kan det holde sig i mindst et år.
Ghee er meget anvendt i det indiske og arabiske køkken. Elsker du indisk mad og er interesseret i at tilberede en autentisk indisk ret, så brug ghee frem for olie. Ghee lugter måske lidt som sur mælk, men stegt med krydderier giver det retten en ambrosisk smag og en cremet konsistens. Olie svømmer tit ovenpå og volder afbræk i hele rettens harmoni.
Ghee kan købes hos mange etniske købmænd eller asiatiske supermarkeder. Kan din lokale grønhandler ikke skaffe ghee, så kan du bestille den hos Shop Asia, de leverer i hele Danmark.
Og her er der opskrifter hvor du burde anvende ghee, hvis du vil undgå at fucke op din indiske mad.

1 kommentarer:

Anonym,  17. juli 2015 kl. 14.19  

- eller lav det selv ...
Elsebeth

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP