Osso Buco med Gremolata

Opskrift Ossobuco, Osso buco, osso buko
 Ingredienser
4-6 skiver af kalveskank
Margarine til bruning
2 fed hvidløg
2 løg
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
1 fennikel
1 kop tør hvidvin
1 ds. flåede hakkede tomater
3 laurbærblad
1 tsk. timian
2 kviste frisk rosmarin

Til Gremolata
1 økologisk citron
1 bundt frisk persille
1 fed hvidløg


Navnet ”Osso Buco” er italiensk og betyder så meget som ”knoglens hul”. Du vil mene at det er hul i hovedet, men der er en apriorisk forklaring på hvorfor denne italienske ret har fået navnet Osso Buco. Hovedingrediensen er kalveskank skåret i skiver og når du koger denne, så koges marven ud, så der dannes et hul i knoglen. Kalveskanken sælges i de fleste supermarkeder, faktisk under navnet Osso Buco. Og det er hul i hovedet, fordi det er den italienske ret som hedder Ossobuco og ikke kalveskanken.

Varm margarine i en stor gryde og brun kalveskanken på alle sider. Der er sikkert ikke plads til alt kødet på en gang, så steg gerne en eller to ad gangen.
Er alt kødet brunt, tages det op af gryden. Nu steges løg og hvidløg. Naturligvis skærer du det lige småt inden du kaster det i gryden. Tilsæt så gulerødder, bladselleri og fennikel. Naturligvis også skåret i små stykker. Steg det kort i få minutter og tilsæt så de flåede tomater, hvidvin og krydderierne. Du kan fx. bruge en italiensk chardonnay som også kan serveres til retten. Rør det hele godt sammen og kom kødstykkerne i. Tilsæt lidt vand hvis kødet ikke helt er dækket. Krydr med lidt salt og peber. Nu skal hele moletjavsen bare koge i 2 til 3 timer indtil kødet er mørt.
 Gremolata er noget du drysser hen over osso buco´en. Gremolata laver du ved at blande petersille, revet citronskal (brug endelig en økologisk) og presset hvidløg.
Er du en rigtig skabsitaliener, så serverer du naturligvis en risotto ”Risotto alla milanese” til. Nu havde jeg ikke lige lyst til risotto, så det blev til fettuccine i stedet for. Kartoffelmos ville også gå til osso buco.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP