Afrikansk Chicken Pilau

Opskrift chicken Pilau ris, kylling pilaf, pilao
 Ingredienser
1 hel kylling
2 løg
3 forårsløg
1 knold
1 tomat
Frisk chili efter smag og behag
Olie (raps eller solsikke)
2 kopper basmati ris

Krydderier
1 hel stjerneanis
1 stk. kanelbark 4-5 cm
6 kryddernelliker
3 kardemommekapsler
2 spsk. stødt koriander

Chicken pilau eller kylling pilaf, er en indisk risret. Den kan naturligvis også laves med andet kød eller helt uden kød. Pilau er åbenbart kendt i størstedelen af Afrika. Denne her kylling pilau fik jeg hos en gut som kommer fra Tanzania. Så det må være den tanzaniske udgave af pilao. Den er fandme nem at tilberede og det gode ved retten er, at man slippe for den røvirriterende opvask fordi alt bliver tilberedt i én stor gryde.

Sådan skærer du kyllingen i stykker.
Skær kyllingen i små stykker. Det er nemmere sagt end gjort. Hvis du aldrig før har skåret en kylling ud, så bliver det sikkert en udfordring for dig. Du skal bruge en stor køkkenkniv. Start med at skære lårene af helt oppe ved hofteleddet. Det nemmeste er at skære i kødet og så vride låret ud af leddet, så kommer du ikke til at skære knoglen i stumper. Dernæst føler du dig frem til knæleddet og skærer underlåret over. Samme teknik bruges til vingerne. Kroppen er lidt mere besværligt at skære i stykker. Skær den i to halve på langs, dernæst i mindre stykker. Pas på de bitte små knogler. Hvis små børn skal spise med, så fjern dem for en sikkerhedsskyldt ellers får de små sataner dem bare galt i halsen. Hvis du synes alt det her er for besværligt, så læg kyllingen i en frysepose og kør to gange over den med din bil (Det var en joke).
Sådan tilbereder du din pilau
Hæld olie i en stor gryde og kom kyllingestykkerne i. Svits dem på alle sider. I mellemtiden skærer du løg og tomaten ud i tynde ringe. Forårsløg, chili og ingefær skæres i små stykker. Ingefær knuses til puré i en morter.
Smid løgene i gryden og svits kort med kyllingen. Kom krydderierne i og lad dem svitse i olien så smagsstofferne træder frem. Sidst men ikke mindst kyler du tomater, chili og ingefærpuréen i. 

Rør det hele godt rundt indtil tomaterne er kogt til splatter. Hæld 4 kopper vand inkl. en tsk. salt i. Bring til kog og lad den simre i 5 minutter. Tænd for ovnen, 150°C. Kom to kopper ris i gryden og sluk for varmen. Kom låg på og sæt gryden i ovnen. Min gryde har låg med plastikhåndtag, så jeg kom stanniol på. Du kan også komme det op i en stegeso, rømertopf eller hva du nu har. Den skal mindst ha 30 minutter i ovnen. Sluk og lad den trække i ovnen i ca. 15 minutter.
I Afrika spiser de med fingrene, så undgår du også at få de små knogler galt i halsen.
Tip. Du kan også bruge kyllingelår. Brug ikke kyllingefileter til retten, det er nemlig knoglerne som giver en god smag.

2 kommentarer:

Anonym,  9. marts 2015 kl. 16.43  

en fantastisk ret. Den går også rigtig godt med øl i stedetfor vand til risene ;) men alt i alt en fantastisk opskrift. Kan kun anbefales

Anonym,  17. juli 2015 kl. 13.53  

Kan du få fat i det - så prøv med gedekød i stedet.
Elsebeth

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP