Spanakorizo, spinat rispilaf

Opskrift Spanakorizo, græsk spinat pilaf, risotto

 Ingredienser
1 kop ris
1 pose helbladet spinat
1 løg fint hakket
2 hvidløg fint hakket
2 tomater, hakket
1 tsk. stødt koriander
Lidt olivenolie
1½ kop vand
½ tsk salt

Selv om Spanakorizo ikke er til at udtale Spaaa-naaaa-kooo-ri-zoooo, så er det en guddommelig
græsk risret. Det smager fantastisk, er fu#king nem at tilberede og stop proppet med ultra vigtige
vitaminer. Du kan bruge parboiled ris, brune ris eller basmati ris. Jeg bruger selv basmati. Spanakorizo smager godt til alt muligt grillet kød. I dag blev det så kylling.
1 kop ris koges i 1½ kop vand og lidt salt. I en anden gryde svitses løg i lidt olivenolie. Tilsæt de resterende ingredienser i følgende rækkefølge, hvidløg, stødt koriander og tomater. Lad det simre på svag varme indtil tomaterne er kogt til splatter. Vend spinaten i og svits til spinaten er blød, hæld evt. lidt mere olivenolie i. Tilsæt nu det kogte ris og vend det hele godt og grundigt sammen. Er det ikke pisse nemt?

1 kommentarer:

heidi 18. juli 2011 kl. 18.08  

Det ser da bestemt ikke værst ud - og meget nemt. Når engang lige jeg gider græsk mad igen (efter en uge på Kreta), så tror jeg den kommer på menuen. Tak for inspirationen!

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP