Blærerøvs pizza på bagesten

Opskrift stenovn pizza, artiskok, artiskokhjerter, vegetar pizza

Ingredienser

Til Dejen
250g hvedemel ”00”
250g durum mel
3 dl vand
10g gær
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
1 spsk. sukker

Til Pizzasaucen
3 store tomater
1 dåse tomatpure
1 spsk. olivenolie
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
Salt og peber

Fyld
1 pakke sliced bacon
1 dåse artiskok hjerter
1 pose luksusgrønt
(broccoli, sukkerærter, spinat)
Et løg
1 klump frisk mozzarella


Så har jeg endelig fået anskaffet mig en bagesten. Utrolig at jeg har kunnet undvære sådan en. Pizzaen bliver 142 % bedre, fatter ikke at jeg har lavet pizza på metal og bagepapir. Nu bliver den sprød og kan sammenlignes med en pizza fra et rigtig italiensk pizzeria. Kom bagestenen ind i en kold ovn og lad den varme op til max varme. Min ovn kan desværre kun klare 250°C.

Pizzadej
Pizzadejen kræver lidt forberedelse da den skal hæve i mindst 5 til 6 timer. Enten laver du den om morgenen eller dagen inden og lader den stå i køleskabet. Bland durum mel og hvedemel sammen med salt og sukker. Opløs gær i koldt vand og hæld det i skålen sammen med olivenolie. Nu skal du ælte dejen rigtig godt. Det kræver en god håndstyrke, så det nytter ikke du piver efter ½ minut. Hold evt. små pauser og hvil dine små sarte fingre, hvis du ikke kan holde til det hårde fysiske arbejde, som du ikke er vant til. Dejen skal være elastisk og ikke falde fra hinanden når du trækker i den. Rul dejen til en kugle og lad den hæve tildækket i flere timer på et køligt sted mens du hviler dine små ømme fingre.
Nu skal du ”rulle” pizzadejen ud. En rigtig pizzabager bruger naturligvis ingen kagerulle. Vi er naturligvis interesseret i en tynd og sprød pizzabund og ikke et fu#king franskbrød med ovnbagt pålæg. Kast en håndfuld mel på bordet og tryk dejen flad med dine hænder. Derefter tager du den op og trækker forsigtig i den. Du kan også laden den hænge ned ad bordkanten. Hvis dejklumpen er for stor, så lav to mindre pizzaer.

Saucen
Saucen kan du tilberede mens dejen hæver. Skær tomaterne i stykker og kom dem i gryden med olivenolien. Svits til tomaterne er kogt ud til en sovs. Tilsæt tomatpure og krydderierne. Lad den køle lidt ned inden du smører den på pizzabunden.

Pizzadej (2. runde)
Er din pizzadej vokset til dobbelt størelse skal den ”rulles” ud. En rigtig pizzabager bruger naturligvis ingen kagerulle. Vi er naturligvis interesseret i en tynd og sprød pizzabund og ikke et noget som minder om et. Kast en røvfuld mel på bordet og tryk dejen flad med dine hænder. Derefter tager du den op og trækker forsigtig i den. Du kan også laden den hænge ned ad bordkanten. Eftersom pizzaen skulle være på bagestenen er det en fordel at lave to mindre pizzaer frem for en stor.

Smør et tyndt lag sovs på pizzabunden. Fordel fyldet på pizzaen. Jeg havde tilfældigvis denne pose luksusgrønt i fryseren, og det var på tide at den skulle bruges. Du kan naturligvis også bruge frisk grønt. Jeg lavede en vegetar pizza og en med bacon. Afslut med mozzarellaen og skub pizzaen på den brandvarme bagesten. Det er faktisk en kunst at komme pizzaen på bagestenen. Kom ikke for meget fyld på pizzaen og godt med mel på pizzaskovlen, så skal det nok lykkes.

2 kommentarer:

Anonym,  27. august 2014 kl. 21.53  

Pizzasten er bare toppen, men når du først har prøvet at bage med stål, så føles det som at gå fra VHS til blueray! :)

Se i øvrigt en god opskrift på en pizzabund her: pizzadej

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP