Indisk curry

Opskirft indisk curry, indisk karry, indisk gryderet

  Ingredienser

1Kg oksekød
2 spsk. ghee
1 stort løg
5 fed hvidløg
1 knold ingefær
3 strå citrongræs
1 dåse hakkede tomater
Frisk chili
1 spsk. stødt koriander
4 kardemomme kapsler
6 nellike
1 stk. kanelbark

En indisk curry eller for min skyld indisk ”karry” kan laves på mange måder. Du kan finde et hav af forskellige opskrifter på nettet. Lad dig ikke forvirre af navnet karry og så finder du ikke krydderiet karry blandt ingredienserne. En indisk curry har ikke en fu#king bønne med krydderiet karry tilfælles. Navnet karry i denne sammenhæng fortæller dig bare at det drejer sig om en indisk gryderet. Og her er en meget nem og hurtig en, som jeg ofte tilbereder.

I stedet for oksekød, kan du også bruge, kyllingefilet, kalkunbryst, eller lam. Du har sikkert købt en okseklump, spidsbryst, filet eller whatever. Den skærer du nu ud i ca. 3x3 cm tern.
Smelt ghee i en stor gryde. Ja, og hvad er nu ghee for noget. Det er stegefedt fremstillet af smør. I modsætning til smør, kan ghee tåle høje temperaturer og egner sig til stegning (læs mere på wikipedia). Du kan naturligvis også bruge olie, men med ghee smager det hele bare mere indisk. Hvis din lokale Inder ikke har ghee, kan du bestille det hos Shop Asia.
Brun kødet i gryden med ghee. Selv om ghee kan tåle høje temperaturer, kan det stadigvæk brænde på, så pas på med varmen.
Krydderierne koriander, kardemomme, nellike og kanel kan enten kommes hele i gryden eller også knuses i en morter, det er helt op til dig. De skal i hvert fald en tur ned i kødet og steges kort med.
Skær løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i mindre stykker og blend det hele med lidt olie i en blender til en remouladeagtig substans. Hæld det over i kødet og lad det svitse mens du rører godt rundt.
Kom nu dåsen med de hakkede tomater i blenderen sammen med chilien. Hvor meget chili og hvilken slags du anvender er op til dig og hvor stærk du ønsker din indiske curry.
Blend tomater og chili og hæld det ned i gryden. Tilsæt lidt vand så kødet er dækket og sovsen ikke bliver for tyk. Lad det hele nu simre i ca. 1 times tid, gerne længere hvis tiden er til det.
Smag til med lidt salt og server med nan brød eller ris.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP