Asiatisk kyllingesuppe med skyører

Opskrift skyøre, sky-øre, judasøre, black jelly fungus, sorte svampe, asiatisk suppe


 Ingredienser
1 Kg kyllingelår
50g skyører
1 løg
1 knold ingefær
1 fed hvidløg
3 forårsløg
2-3 gulerødder
Glas nudler
1 tsk fiskesauce
Frisk koriander (valgfrit)

Ja, en suppe med skyører, what the fu#k is that? De der sorte svampe, som ligner et menneskeøre. Er ret ulækre at se på. Til gengæld smager de bare så delikat. De bliver også kaldt Judasøre. Jeg blev lidt nysgerrig, hvorfor for fanden de hedder judasøre. Er det fordi Judas havde ører som lignede de her svampe? Hvis ja, så kan jeg godt forstå hvorfor Judas har røvrendt Jesus, for hvis Gud gav mig sådanne ører, så ville jeg sku da også have forrådt hans søn. Men ifølge wikipedia, så har svampen fået sit navn, fordi Judas har hængt sig i et hyldetræ, hvorpå de her svampe også vokser. Logik for burhøns eller hva. Nok om judasører, her er opskiften.
Jeg købte en pose tørrede skyører hos Shop Asia. Hvis du køber de tørrede, så skal de ligge i vand et par timer. Lig dem i vand dagen før, så er de klar til dagen derpå hvor du skal bruge dem.

Kom kyllingelårene sammen med et helt løg og hvidløget i en gryde med kogende vand (skal være dækket helt af vandet), og lad dem simre i mindst 2 timer.
Skær gulerødder, ingefær og de udblødede judasører i strimler.
Skær forårsløget i små stykker.
Ta løgene og kyllingelåret op af suppen. Hæld evt. vandet gennem en si over i en anden gryde. Kom nu gulerødder, ingefær og skyører i vandet og lad dem simre i 10 minutter. Imens pilles kødet fra knoglerne og skinnet fjernes. Skær kødet i mindre stykker. Kom glasnudlerne i suppen og lad dem simre til de er bløde 5-10 minutter. Kom til sidst forårsløg, kødet og fiskesauce i suppen. Smag til med salt og evt. frisk koriander.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP