Yoghurtboller

Opskrift yoghurt boller, yoghurtboller, yoghurtbrød, müsliboller


 
Ingredienser
500g hvedemel
100g müsli
25g gær
150g yoghurt (græsk)
2dl mælk
2 spsk. sukker
1 tsk salt
50g smør
1æg

Jul, helligdage og krafteddermame glemt at købe nok brød. Det er sku altid det samme, enten er det brød, mælk eller øl man løber tør for når butikkerne har lukket. Heldigvis havde jeg noget gær og andet ragelse liggende som kunne bruges til et eller andet brødlignende. Havde sku ikke lige tid til noget langtidshævet så fandt en opskrift på yoghurtboller, som kun skulle hæve i et par timer. Ændrede lidt på ingredienserne, kom bl.a. mysli i, så blev de da en anelse sundere.

Smelt smørret i lun mælk. Tilsæt yoghurt, salt, sukker, æg og rør gæren i. OBS den må højst være stuetemperatur når du kommer gær i. Rør müslien i og bland efterfølgende melet i lidt af gangen, til dejen får en konsistens som tyggegummi. Ælt dejen godt igennem. Ælteprocessen er alt afgørende. Hvis du virkelig skal have luft i bollerne, så brug tid på dette. Har du en maskine til dette, så brug endelig den.
Stil dejen et lunt og fugtigt sted tildækket til hævning i ca. 1-2 timer. Har du besøg af din bedstemor, svigermor eller lignende, så klem den ind mellem hendes lår, der har du det ultimative miljø til dejen. Bedstemor føler sig alligevel altid lidt i vejen til de der familiearrangementer. Med dejen mellem lårene føler hun sig produktiv og effektiv og ikke udenfor.
Efter 1-2 timer skulle dejen gerne være hævet til dobbelt størrelse. Kom dejen på et meldrysset bord og form 10 – 16 boller. Antallet afhænger naturligvis af hvor store du vil have dine boller.
 Lig dem på en bageplade. Husk lidt afstand imellem dem, da der skal være plads til at de kan vokse. Nu skal de igen hæve i 1-2 timer. Denne gang kan du ikke bruge din bedstemor, så find en anden beskæftigelse til hende så hun ikke sætter sig på bollerne.
 Forvarm ovnen til 250°C. Kom bollerne i ovnen og skru ned på 200°C. De skulle være ready efter 15 – 20 minutter.
Gi den første bolle til bedstemor, og fortæl hende, at det er dem hun har været med til at lave

1 kommentarer:

Anonym,  22. maj 2013 kl. 12.48  

Haha hvad fanden er det for en skør opskrift. . .tak boller blev gode

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP