Farsbrød med spinat og feta

Opskrift farsbrød med spinat og feta


 
Ingredienser
800 g hakket kalv-flæsk
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 æg
2 dl havregryn
salt og peber
Fingerspids Merian
Fingerspids Timian
1 pakke sliced bacon
400 g frossen helbladet spinat
200 g feta

Så var der sku økologisk kalv-flæsk fars på tilbud i Kvickly. Det røg lige i indkøbskurven selv om jeg ikke anede hvad fanden jeg skulle stille op med det. Men du har sikkert allerede regnet ud, at det blev til et farsbrød. Gad ikke lave den gængse forloren hare farsbrød. Godt man har sin smartphone med i supermarkedet, så kan man lige tjekke opskrifter, mens man står i vejen for alle andre irriterede kunder. Efter at have fået lidt inspiration fra google, fik jeg købt de resterende råvarer, og resultatet var enestående.
Tø spinaten op. Bland farsen op med æg, havregryn, løg, hvidløg, salt, peber og krydderierne. Tryk farsdejen ud på et stykke bagepapir, ca. 40 x 40 cm og 2cm tyk. I midten påføres et lag spinat. Fetaosten krummes ud over spinaten.
Ved hjælp af bagepapiret rulles farsen, samme princip som når du laver en roulade… nå, det har du naturligvis heller ikke forstand på, så på samme måde som når du ruller sushi, ok, du har selvfølgelig aldrig lavet sushi selv…. så se på billedet hvordan man gør.
Pak farsrouladen ind i bacon, og kom den ind i et ovnfast fad, med bagepapir. Sammenføjningen skal vende nedad så den ikke åbner sig under bagningen. Kom den ind i en forvarmet ovn og bag den i ca. 1¼ time 1½ time afhængig af tykkelsen af dit farsbrød. Midtertemperaturen skal gerne nå de 75 °C for at den er helt gennemstegt. Brug evt. et stegetermometer hvis du er bakterieneurotisk. Kan serveres med ovnbagte kartofler.
Grøntsager behøver du ikke servere til, der er jo spinat i farsen :)
Lav evt. en sovs af saften som farsbrødet svømmer i.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP