Rabarber Vanilje Marmelade

Opskrift Rabarbermarmelade, rabarbersyltetøj, rabarber, syltetøj marmelade


Ingredienser
1 bundt rabarber
1 stang vanilje
Syltesukker

Det er nu rabarber er fremme, og vist noget af det billigste du kan finde i grønt- og frugtafdelingen, medmindre du har det ude i din have, det gror jo som ukrudt. Det ikke så længe siden jeg købte et glas rabarber-vanilje syltetøj i delikatesseafdelingen. Utrolig dyrt i betragtning hvad rabarber koster. Den smagte virkelig godt, så hvorfor ikke selv lave den, så svært kan det da vel ikke være. Ja,jeg ved godt at marmeladen er grøn. Den burde være rød, men der var ikke meget rødt i den rabarber jeg købte.

Vask rabarberstængerne og skær dem i små stykker. Vej dem for at finde ud af blandingsforhold mellem rabarber og syltesukker. Blandingsforholdene plejer at stå bag på posen med syltesukker. Jeg kom til at smage et stykke rå rabarber, fu#k hvor er det surt, så ingen grund til at spare på syltesukkeret.
Kom rabarberstykkerne over i en gryde og hæld 1-2 dl vand over. Skrab vaniljen af stangen med en kniv og kom det i gryden. Smid ikke stangen væk, der er stadig meget vaniljesmag på den som ikke skal gå til spilde, så ind i gryden med den. Lad det stå og simre i 15 minutter under låg. Rør af og til i gryden og hold øje med at det ikke brænder på. Hæld evt. lidt mere vand ved hvis det koger ind. Tilsæt nu syltesukkeret og lad det simre i yderligere 5 minutter.
I mellemtiden kan du klargøre sylteglassene. Det er vigtigt at de er rene så marmeladen kan holde sig. Du behøver ikke bruge atamon til at øge holdbarheden. Vask dine hænder grundigt. Hvis du har kløet dine hæmorider eller pillet ved andre kropsåbninger, så skrub også grundigt under fingerneglene. Skyl sylteglassene i meget varmt vand og hæld rabarbermarmeladen over i glassene mens det er kogende varmt og luk straks efter låget, så skulle den være forseglet sterilt.

Tip. Klip bunden af et kaffefilter og fold det over sylteglassene når du hælder marmeladen over i glasset, så undgår du at kanten bliver snasket

Brug for flere ideer til spændende syltetøj, så har jeg flere gode opskrifter

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP