Tapas - Marinerede Oliven

Opskrift tapas marinerede oliven, antipasti


Ingredienser
Røvfuld grønne oliven
1 citron
1 rød chili
1 fennikel
1 fed hvidløg
Olivenolie

Så er det igen sommer (efter danske forhold), og hvis man ikke lige kaster en ko på grillen, så står det på kolde retter, salater, antipasti, tapas osv…. Det her er en af de nemme tapas opskrifter. Den smager dog bedst hvis den får lov at stå og trække i et par dage, så det er ikke en ”Last Minute” tapas.

Køb ikke de små billige oliven, de smager eddermame afskyelige og kan ikke bruges til denne opskrift. Jeg fik fat i et par store græske oliven fyldt med mandler. Men om de er fyldte med mandler, hvidløg eller stadig indeholder stenen er i det her tilfælde ligegyldig. 
Ja, marinerede oliven kan købes færdige, almindeligvis solgt som antipasti. Men du sparer en del penge ved selv at lave dem og så smager de også bedre.

Lad de grønne oliven dryppe af. Har du hele grønne oliven hvor stenen stadig er i, så gi den lige en på skallen eller rids den med en kniv, så marinaden kan trænge ind i oliven. Køb citroner som ikke er overfladebehandlet. Skær citronen i små stykker og fjern kernerne. Bland citronstykkerne godt sammen med oliven så saften trænger ind i dem.
Knus hvidløget og skær chili i små stykker. Hvor meget chili og hvilken slags du bruger afhænger naturligvis af hvor stærk du ønsker din tapas. Skær de grønne ”totte” af fenniklen. Du skal ikke bruge selve knolden, men det betyder ikke at du skal smide den ud. Vi vil undgå madspild, så gem den til en anden ret. Den er god til lynstegte asiatiske wokretter.
Bland alle ingredienser sammen og hæld rigeligt med olivenolie over. I et glas med låg på kan de holde sig temmelig længe da olie er en super god konservator. Som sagt smager de bedst når de har stået og trukket i et par dage.
Serveres sammen med andre tapas.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP