Idiotsikker nigiri sushi

Opskrift sushi, sushiris, nigiri sushi

Ingredienser
200g sushi ris
1 pakke mild røget laks
Riseddike
Sukker
Wasabi
flødeost

Har du aldrig prøvet selv at tilberede sushi, så start med Nigiri. Du har ikke brug for en bambusmåtte til nigiri, da denne form for sushi ikke skal rulles men klemmes sammen i hånden. Hvis bare du vasker hænderne inden du går i gang, så din sushi ikke smager af pis, kan det næsten ikke gå galt.
Der er heller ikke brug for tang, så hvis du ikke kan lide smagen af tang, så er nigiri måske lige den sushi du skal starte med.

Det vigtigste ved sushi er faktisk tilberedning af risen. Hvis risen ikke er tilberedt godt, så er det lige meget hvad du klemmer på eller ruller i din sushi, så er den bare fu#ked up. Så her kommer en grundig gennemgang af tilberedning af sushiris. Få fat i rigtig shushiris. Du kan krafteddermame ikke tilberede shusi på grødris eller parboiled ris.

Inden du sætter risen over til kog, skal den vaskes grundigt. Kom 200g sushiris i en gryde og hæld rigeligt med vand i. Vask dem grundigt med hånden. Hæld risene over i et si og tilbage i gryden med nyt rent vand. Gentag denne proces indtil vandet er klart. Lad risen stå og trække i det klare vand i 30 minutter.

Hæld vandet fra og lad risen stå og dryppe af. Nu skal risen koges. Til 200g ris skal der ca. 300ml vand til. Bring risene i kog, skru ned for temperaturen og lad dem simre i ca. 10 minutter under låg. Tag gryden af kogepladen og lad risene stå og trække i yderligere 10 minutter indtil risene er bløde. De må godt have lidt bid. Så hvis det hele ligner risengrød, så er det en ommer.

Bland marinaden til risen sammen. Marinaden består af riseddike og sukker. Til 200g ris bruges ca. 4 spsk. riseddike og 2 spsk. sukker. Bland ris med marinaden og lad det stå og køle ned.

Nigiri Sushi
Klargør en skål med koldt vand. Skær den røgede laks i 2x4 cm lange stykker. Du kan selvfølgelig også bruge rå laks, men er du lidt neurotisk over parasitterne i laksen og den ormekur det medfølger, så brug en mild røget laks. Bland wasabi pasten og flødeosten sammen. Flødeosten kan undlades, men er man ikke til den meget stærke wasabi, som får snottet i næsen til at løbe, så anbefaler jeg at blande den op med flødeosten, altså wasabi, ikke snottet.
Dyp fingrene i det kolde vand. Ta en klat ris i hånden og form den til en 4x2 cm aflang klump. Smør lidt wasabiflødeost på laksen og tryk den med wasabien nederst på risklumpen. Færdig er den første nigiri.

Serveres med syltede ingefær, soja og evt. andre sushi. Se også opskriften på maki sushi

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP