Kyllingehjerter i rødvinssovs

Opskrift kyllingehjerter i rødvinssovs, kylling hjerter, flødesovs, rødvinssauce
Ingredienser
Kyllingehjerter
æbleeddike
salt
Smør
2 løg
1 dåse flåede og hakkede tomater
3 glas rødvin
1 tern hønsebouilon
1 lille dåse tomatpure
2 spsk. solbærmarmelade
fløde
salt og peber

Farvet kartoffelmos
1 Kg blandede kartofler (blå, røde, sorte osv)
Klat smør
Fløde
salt

”Ædrrrr, hvor ulækkert, kyllingehjerter!” Vil mange måske sige. Men et hjerte er altså en muskel, altså det rene kød, så ikke så ulækkert, som de pølser du spiser, de er nemlig fyldt med ører, læber og røvhuller og andet slagteren ikke vil få solgt i uforarbejdet form. Det er en virkelig delikat ret, måske noget som du kan servere til valentine.

Ved ikke lige hvorfor jeg uploadede det her billede. Jeg prøver at sælge denne ret som noget deliciøst, men de her kyllingehjerter ligner virkelig en mands....! Jeg vil ikke engang skrive ordet, det er jo en anstændig hjemmeside med seriøse opskrifter. Men synes du ikke også de ligner pi#hoveder, hovsa, der kom jeg næsten til at sige det. Må hellere komme videre med opskriften.

Er du en neurotisk kælling, bruger du rigtig meget tid på at rense hjerterne. Du skærer fedt og de store blodkar af og presser størknet blod ud af hjerterne. Det pis gider jeg ikke bruge tid på. Ren hysteri, blod er sku da ikke giftigt. Det er sku nok at ligge dem i blød, så er det gjort. Hæld vand og æbleeddike 50/50 over hjerterne og en tsk. Salt. Lad dem stå og trække i ca. 1 time. Efterfølgende æltes det hele godt sammen og så over i et si og lad dem dryppe af. Nu er de renset.Klat smør i en gryde, gerne med teflon, og så svitses hjerterne til de er brune. Der kan dannes en del væde og hjerterne prøver at koge i stedet for at svitse. Det får de ikke lov til. Hæld væden over i en skål og gem det til senere. Så snart al væden er fordampet skulle hjerterne gerne få lidt kulør. Skær løget fint og smid det i gryden, rør rundt til de er klare. Hæld rødvin, flåede tomater, terning kylling-bouillon og væden fra kyllingehjerterne, i gyden så hjerterne er helt dækket. Suppler evt. med lidt vand. Lad det simre under låg i ca. 1 time. Rør tomatpure i og smag til med fløde, solbærmarmelade, salt og peber.Som tilbehør kogte jeg ærter og lavede en kartoffelmos af hvide, blå og røde kartofler. Det giver et par sjove farvenuancer når det moses groft


0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP