Pastasalat med rød pesto

Opskrift pastasalt med rød pesto

Ingredienser
200g pasta penne
1 håndfuld ærter
1 håndfuld Edamame bønner
1 glas soltørrede tomater i olie
1 fed hvidløg
1 tommelfinger stort stk. hård ost (Fx Grana Padano, Parmesan)
Rapsolie
Små tomater
Frisk oregano
Blade fra sennepsplante

Grillsæsonen er startet og vi køber tonsvis af kød som skal på grillen. Pølser, steaks, bøffer, fjerkræ og måske en enkelt fisk til vegetaren. Ikke noget problem. Men når det kommer til grilltilbehør, så får de fleste sku problemer. Jeg er sikker på, at de fleste mænd kan nøjes med en god barbecuesauce og en kold øl til kødet. Men vi må fandme ta’ hensyn til damerne, som så gerne vi ha lidt grønt, og det må gerne være lidt mere end en halv iceberg.


Denne her pastasalat indeholder både grønt til damerne og rigeligt med kulhydrater til mændene. Selv min datter har spist den efter hun har pillet alt det grønne fra.
Den røde pesto laver jeg selv. Smager bedre end den færdige i glas. Er ligeledes billigere og skide nemt at tilberede.
Kom halvdelen af de soltørrede tomater inklusive noget af olien i en blender. Tilsæt hvidløg og hård ost. Suppler med lidt olie så du får den rette konsistens.
Sennepsplante

Kog pastapenne i rigeligt med godt saltet vand. Tilsæt efter 5 minutter ærterne og Edamame bønnerne. Kog til pastaen har den rette konsistens, gerne lidt al dente. Hæld pasta, ærterne og bønnerne over i en si og skyld med koldt vand. Vend det hele sammen med den hjemmelavede røde pesto.

Skær tomaterne i halve og kom i salaten. Bland pastasalaten med frisk oregano og blade fra sennepsplanten. Kan ikke lige huske præcis hva’ denne sennepsplante hedder (hvis nogen ved det, kom gerne med navnet). Min kone har slæbt den med hjem og plantet den ud i haven.


Oregano
Hvis du ikke har frisk oregano, så la vær med at komme det der tørrede oregano i. Det hører ikke hjemme i en salat. Så hellere erstat det med persille eller anden frisk krydderurt. Denne pastasalat kan serveres året rundt og ikke kun som grilltilbehør.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP