Keftédes græske frikadeller

Opskrift Keftédes græske frikadeller

Ingredienser 
½ Kg hakket oksekød
(eller lammekød)
3 skiver toastbrød
2 løg, fint hakket
2 æg
3 fed hvidløg, fint hakket
1 bundt persille, fint hakket
1 tsk. oregano
Salt og peber
4 spsk. Ouzo (valgfri)

Olivenolie
mel

Du er lige kommet hjem fra din Grækenlandferie og har allerede abstinenser fra den græske mad. Du skal trappe langsomt ud af den græske madkultur og stille og roligt vende dig til det danske. I starten skal du mindst spise græsk 3 gange ugentligt. I dag skal du lave Keftedes. Du kan ikke komme hjem og spise danske frikadeller den første dag, din mave vil gå i chok. De her små græske frikadeller vil hjælpe dig med din rehab.

Læg toastbrødet i blød i noget vand eller mælk. Bland alle ingredienser sammen (ikke olivenolie og melet) og ælt meget godt sammen. Rul nu små kødboller på størrelse med en valnød. Varm olivenolie i en pande og rul kødbollerne i mel. Steg kødbollerne på panden, ikke alle på en gang, der skulle gerne være plads, så de kan vendes. De bliver rigtig gode og jævnt brune hvis du frituresteger dem, men det er op til dig hvor meget olie du vil bruge (ikke olivenolie i dette tilfælde).

Tip: Hvis du har muskatnød og frisk mynte i køkkenet, så kom endelig lidt i farsen.

Serveres med ovnbagte kartofler, tzatziki og græsk salat

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP