Punjabi Curry, Indisk karry med fisk

Opskrift indisk punjabi fisk curry, karry

 Ingredienser
600g pangasius filet
2 spsk Ghee
1-2 løg
1 tsk. hvidløg paste
1 tsk. ingefær paste
1 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø (knust)
1 tsk. Garam masala
½ tsk. Cayennepeber
4 kardemomme frø (knust)
1 dåse hakkede tomater
100g piskefløde
1 spsk saft fra citron
1 bundt frisk koriander
Basmati ris

Hvorfor ikke prøve en indisk karry (curry) med fisk. Det er ikke fisken som hedder punjabi, men det er retten som stammer fra Punjab regionen, som både ligger i Pakistan og Indien. Der ligger faktisk mange gode punjabi opskrifter på nettet, vel at bemærke hvis man søger opskrifter skrevet på engelsk.
Jeg brugte pangasius fiskefileter. Men du kan bruge alle slags hvide fisk som fx torsk, viktoriabars, sej, rødspætte. Skær fiskefileterne i ca. 3 cm tykke skiver.
Skær løget i tynde ringe. Varm Ghee op i en gryde eller wok. Du kan naturligvis også bruge olie, men med ghee bliver retten mere cremet og du får den karakteristiske indiske flavour. De fleste asiatiske og arabiske købmænd har ghee i deres sortiment. Ellers kan du få bragt det til døren hos Shop Asia. Steg løgene på lavt blus indtil de er gyldne. Pas for satans nosser på at ghee og løgene ikke brænder på, ellers kan du lige så godt starte forfra. Tilsæt nu spidskommen, korianderfrø, garam masala og kardemomme frø. Svits kort på lavt blus indtil du kan dufte krydderierne. Er du snotforkølet, glemmer du det med duften og forsætter efter 15 sekunder. Tilsæt nu cayennepeber, ingefær- og hvidløgs-pasten og lad det svitse i ca. 2 minutter på lavt blus. Du kan købe færdig ingefær- og hvidløgs-paste, du kan også selv knuse frisk ingefær og hvidløg i en morter.
Tilsæt nu de hakkede tomater og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag gryden fra kogepladen, rør citronsaften i og lad det køle lidt ned. Hvis du hælder fløden i mens det koger, så risikerer du at fløden skiller. Det er ikke verdens undergang, men det ligner noget lort. Rør fløden i og tilsæt fiskefileterne. Lad retten simre kærligt på mindre blus i 10 minutter. Ikke røre aggressivt i gryden, så falder fiskefileterne fra hinanden.
Garner med frisk koriander og server med ris og evt. nanbrød.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP